Στεφάνες ( θήκες ), γέφυρες και τεχνητές οδοντοστοιχίες

ΣΤΕΦΑΝΕΣ

Η μύλη είναι το ορατό μέρος του δοντιού στη στοματική κοιλότητα. Μια τεχνητή στεφάνη καλύπτει ολοκληρωτικά την κατεστραμμένη μύλη του δοντιού πάνω από τη γραμμή των ούλων για να το προστατεύσει. Οι στεφάνες μπορούν, επίσης, να βελτιώσουν την εμφάνιση των παραμορφωμένων δοντιών ή των δοντιών με δυσχρωμία. Οι στεφάνες κατασκευάζονται από μέταλλο ή από πορσελάνη ή από πορσελάνη με μέταλλο στο εσωτερικό για αντοχή. Το χρώμα και το σχήμα  προσαρμόζονται στις ανάγκες κάθε ασθενή, μετά από συζήτηση με τον ιατρό και το εργαστήριο.

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΓΕΦΥΡΑ

Η γέφυρα χρησιμοποιείται για την αποκατάσταση ενός ή και περισσοτέρων ελλειπόντων ή εξαχθέντων δοντιών ανάμεσα στα φυσικά δόντια. Οι γέφυρες κατασκευάζονται από μέταλλο ή από πορσελάνη ή από πορσελάνη με μέταλλο στο εσωτερικό για αντοχή. Το χρώμα και το σχήμα  προσαρμόζονται στις ανάγκες κάθε ασθενή, μετά από συζήτηση με το γιατρό και το εργαστήριο.

ΟΔΟΝΤΟΣΤΟΙΧΙΕΣ

Μια κινητή οδοντοστοιχία αναπληρώνει τα χαμένα δόντια. Οι μερικές οδοντοστοιχίες αντικαθιστούν μερικά χαμένα δόντια, ενώ οι ολικές οδοντοστοιχίες χρειάζονται αν λείπουν όλα τα φυσικά δόντια (μασέλες). Οι οδοντοστοιχίες μπορούν να βελτιώσουν την εμφάνιση, καθώς και τον τρόπο που δαγκώνουμε, μασάμε, μιλάμε και μπορούν να κατασκευαστούν, έτσι ώστε να δείχνουν όσο το δυνατόν πιο φυσικές.